Liefde in tijden van Tinder

Everything you need to know about love, sex, technology and relationships

Doe mee aan het ghosting onderzoek!

Begin 2018 reisde ik door Nederland en Vlaanderen om mensen te interviewen over hun datingapp ervaringen. Ik vroeg hen over de positieve kanten van online dating maar was ook benieuwd naar hun negatieve ervaringen. Het viel mij op dat zo goed als iedereen die ik interviewde het over ghosting had als een van hun negatiefste ervaringen. Ghosting komt meestal voor wanneer iemand die je graag hebt ineens alle contact verbreekt zonder jou uit te leggen waarom. Zou het kunnen dat datingapps ghosting stimuleren? Heb jij al eens meegemaakt dat iemand ineens het contact met jou verbrak? Of was jij degene die het contact verbrak? Wij proberen dat in kaart te brengen met ons nieuwste ghosting onderzoek. Doe jij mee? Klik dan bliksemsnel hier.

3 reacties

 • Thomas schreef:

  ik ben al verschillende keren slachtoffer geworden van “gohsting”.

  de ene keer krijg ik berichten als jij wordt mijn leukste tinder date ooit of in andere keren zeggen ze ik kan ni wachten om u te zien….

  maar zoals iedere keer reageren ze plots niet meer of dan spreek je af en verzinnen ze de flauwste excuses.

  vroeger in het begin toen ik op tinder zat probeerde ik eerst zolang mogelijk met mijn match te praten voor ik wel degelijk met haar afsprak, helaas leide dit altijd zelfs als we de dag er voor uren zaten te sturen naar plots niks niets meer.

  nu probeer ik zelfs na een dag of 2 al af te spreken van af dat het gesprek goed voelt maar helaas geen succes.

  ik hoop dat je een degelijk antwoord vindt hierop want tegenwoordig krijg ik buiten een laagzelfbeeld ook frustratie, dat me nu ook volgt.

  mvg

 • Frederic schreef:

  Online of offline, in se is er niets nieuws onder de zon. Fenomenen als bindingsangst en verlatingsangst zijn al heel goed onderzocht en beschreven, en lijken mij ook aan de basis te liggen van ghosting. Lees voor een diepgaand en breder beeld bv. Liefdesbang van Hannah Cuppen. Dan zal je meteen een reeks antwoorden krijgen op je onderzoeksvragen, en meer.

  • elisabethcarpintera schreef:

   Hi Frederic, bedankt voor de suggestie! Als communicatiewetenschapper ben ik erg benieuwd naar de rol van technologie in dit fenomeen. Theoretische kaders binnen de psychologie zoals attachment theory zijn natuurlijk erg interessant, maar ook de integratie van mediatheorie├źn kan ons interessante inzichten opleveren.

Laat een reactie na