Liefde in tijden van Tinder

Everything you need to know about love, sex, technology and relationships

ZIJ-project: 3 maal 3

Naast mijn onderzoek en schrijven heb ik nog een grote passie: Het Enneagram. Dit persoonlijkheidsmodel kwam in 2013 op mijn pad. Nadat ik mijn master in de communicatiewetenschappen behaalde kreeg ik een eerste opleiding cadeau van mijn moeder. Ik was meteen in de ban. Het leverde me doorheen de jaren zoveel interessante inzichten op over mezelf en mensen in mijn omgeving dat ik mij er samen met mijn moeder helemaal in specialiseerde. In 2014 werden we beiden gecertificeerd Enneagramcoach en sinds kort verzorgen we ook opleidingen. Niet veel later kreeg ook mijn tante de ‘Enneagram microbe’ te pakken.

3 maal 3 bestaat dus uit drie gedreven vrouwen die gebeten zijn door het Enneagram en hun kennis en ervaringen met het model graag met anderen delen. Elk vanuit een eigen expertise en invalshoek. Het Enneagram is een persoonlijkheidsmodel dat je kan inzetten om je zelfinzicht te vergroten en als leidraad voor je eigen ontwikkeling. Bovendien helpt het Enneagram je meer inzicht te krijgen in je relaties. Het model geeft handvaten voor een betere communicatie op je werk, met je vrienden, je geliefden, je kinderen,…

Aan de hand van het Enneagram leer je dat we allemaal met een verschillende bril naar de werkelijkheid kijken en die ook anders ervaren. Bewustzijn is de eerste stap en dat ervaar je aan de levende lijve door te werken met het Enneagram. Het zorgt voor meer mildheid naar de ander, maar vooral ook naar jezelf. Elk basistype (het zijn er negen in totaal) heeft zijn valkuilen, maar natuurlijk ook zijn kwaliteiten. Dankzij deze cursus leer je wat die valkuilen zijn – je spot als het ware jezelf op automatische piloot met heel veel ‘aha erlebnis’ herkenningsmomentjes en af en toe een blosje op de wangen – maar je wordt je ook meer bewust van je eigen kwaliteiten en die van de mensen om je heen.
Het hielp me bijvoorbeeld enorm wanneer ik met de handen in het haar zat maar evenzeer wanneer ik gepassioneerd een doel voor ogen had. 


Onze eerstvolgende cursus vindt plaats op 22 en 23 juni 2019 in Leuven. Meer informatie vind je via dit Facebookevent: https://www.facebook.com/events/262911121300521/

Reacties zijn afgesloten.